Datacustodian-Privacy Engineer (2018-Df&A-0041)

Rol Datacustodian-Privacy Engineer (2018-Df&A-0041)
Locatie Utrecht
Startdatum 2018-08-10 11:57:31
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2018-08-10
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Dariane Makkoonchon
Uiterste aanbiedingsdatum 25-08-2018
Deze vacature sluit over 5 dagen 01 uur 05 minuten

Vacature omschrijving

Als Data Custodian/privacy engineer ben je verantwoordelijk voor het inregelen van data aanleveringen uit transactiesystemen. Je voert de werkzaamheden uit rondom data opslag en datalogistiek, zorgt voor het definiëren, onderhouden en inrichten van metadata. Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van data logistieke problemen en houdt toezicht op geplande of ongeplande werkzaamheden aan systemen waardoor de levering van data gehinderd kan worden. Hoewel de context van de data zeer belangrijk voor je is, je voornaamste focus ligt op het bewaken van integriteit en continuïteit van data leveringen. Je houd je bezig met opzetten van nieuwe gegevensgebieden en gegevensservices en controleert de toegang tot de data. Daarbij houd je rekening met zowel technische als compliance aspecten op het gebied van privacy & security. Je bent een inhoudelijke expert op het gebied van datamanagement en weet je te positioneren in je vakgebied. We vragen ook dat je beschikt over hands on mentaliteit. Prestatiedoelstelling van deze opdracht is ervoor zorgdragen dat zowel op gebied van metadatamanagement, dataclassificatie, datakwaliteit en dataminimalisatie de producten hieraan gaan voldoen.

Een van de verplichtingen binnen de AVG is het borgen van Privacy by Design. Bij het werken volgens Privacy by Design wordt bij de start van het ontwerpen van een informatiesysteem rekening gehouden met privacy. De aandacht voor privacy blijft tijdens de gehele levensduur van het systeem bestaan. Het doel is de beveiliging van persoonsgegevens te optimaliseren. Dat kan al door na te denken over de noodzakelijkheid van het opslaan, welke gegevens zijn echt nodig en welke niet? Naast de technische aspecten spelen ook organisatorische aspecten een rol. Binnen D&A is Privacy by Design als project aan de kapstok van het programma AVG opgehangen, daarbij zijn implementatiescenario's opgesteld in verschillende fases om pseudonimiseren zo goed mogelijk te kunnen doorvoeren. Hiervoor moet de opgebouwde technische schuld worden weggewerkt om de basis gereed te krijgen om de pseudonimeren door te kunnen voeren.

 

Functie-eisen

Eisen:

 • WO werk en denkniveau (5)
 • Kennis van en ervaring met SAS ism SQL
 • Minimaal 32 uur beschikbaar
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het inrichten van data logistiek en technische metadata (5)

 

Wensen:

 

 • Je hebt kennis van data modellering/ontwerp: Powerdesigner, data modelleren (affiniteit met UAM, Data Vault, Anchor Modelling voor historisatie) en affiniteit met vastleggen (5)
 • Kennis en expertise irt privacy & security
 • Aantoonbare affininiteit met analytics en (big) data oplossingen
 • Kennis en expertise van het vakgebied datamanagement

 

Competenties:

 

 • Analyseren
 • Doelgericht
 • Overtuigingskracht
 • Probleemoplossend

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact