Security Specialist (1802 0124)

Rol Security Specialist (1802 0124)
Locatie Groningen
Startdatum 2018-02-19 07:50:47
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2018-02-19
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Michael Blaauw
Uiterste aanbiedingsdatum 23-02-2018
Deze vacature sluit over 2 dagen 03 uur 29 minuten

Vacature omschrijving

De Windows infrastructuur van de Dienst Uitvoering Onderwijs Groningen bestaat uit ongeveer 2.200 werkplekken en 400 servers. De servers zijn ingericht met Windows 2003 en Windows 2008. De werkplekken zijn thin clients gebaseerd op VDI en zijn voorzien van Windows-XP. Een groot deel van de servers bij DUO is gevirtualiseerd er wordt gebruik gemaakt van VMware (ESX) als virtualisatie software.

Voor het genereren van certificaten gebruikt DUO een eigen Private Key Infrastructure (PKI) in combinatie met een Hardware Security Module (HSM).

Je bent met je collega’s verantwoordelijk voor het beheer, test, controle en implementatie van beveiligings gerelateerde oplossingen. Beheerbaarheid, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid is daarbij een belangrijke issue. Het opstellen of bijwerken van documentatie is een standaard onderdeel van het te leveren product. De afdeling heeft een eigen testlab waarin ontwikkelwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Voor DUO is goede ICT-ondersteuning van de bedrijfsprocessen van groot belang voor de kwaliteit van dienstverlening aan de klanten. Het ICT-landschap van DUO dient up-to-date te blijven als gezonde basis voor alle business-specifieke dienstverlening. De eisen aan de dienstverlening veranderen door opdrachten van OCW en doordat de klanten veranderen. Een meer doelmatige en doeltreffende inrichting van het systeemlandschap passend bij deze veranderingen is één van de grootste uitdagingen waar DUO voor staat.

Om die reden is DUO continu bezig het ICT-landschap te onderhouden en aan te passen, zodat zij diensten en producten kan (blijven) leveren. Het gaat om het inrichten en in stand houden van het systeemlandschap en het tijdig vervangen van applicaties en systemen. Binnen de afdeling Infrastructuur & Exploitatie (I&E) van DUO draagt het team ICT-Beveiliging bij aan de tactische en operationele beveiliging van het ICT landschap van DUO.

Functie-eisen

Eisen:
 • Algemeen Afgeronde HBO-opleiding (aantoonbaar op CV)
 • Ervaring als Security Specialist (3)
 • Ervaring met loganalyses en securitymonitoring over verschillende platformen en services (3)

Wensen:
 • Een of meerdere van de volgende certificeringen behaald: CISSP, CEH, CCNA, GSEC, GCIH, GCIA
 • Brede kennis van informatiebeveiliging / Opleiding /  Certificaat
 • Kennis van DUO en/of het onderwijsveld strekt tot aanbeveling
 • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum methodiek strekt tot aanbeveling
 • Kennis en ervaring met continuous delivery/DevOps strekt tot aanbeveling

Competenties:
 • Pro-actieve houding
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Goede adviesvaardigheden

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact