Data architect (2019-GBS-4278)

Rol Data architect (2019-GBS-4278)
Locatie Apeldoorn
Startdatum 2019-02-15 15:05:18
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-02-15
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Ravindra Dubar
Uiterste aanbiedingsdatum 23-02-2019
Deze vacature sluit over 4 dagen 00 uur 16 minuten

Vacature omschrijving

Je hebt een brede kennis van architecturele zaken met betrekking tot processen, logica en interactie. Je hebt een duidelijke visie en expertise op feitengebaseerd modelleren (ORM, FCO-IM, e.d.), logisch modelleren en technisch datamodelleren. Maar je visie beperkt zich daartoe niet. Dankzij jouw ruime ervaring als data architect kun je ook invulling geven aan datagerelateerde aspecten als traceerbaarheid, pseudonimisering, tijdreizen en standaardisatie. Je hebt goed inzicht in operationele consequenties van datamodellen en je denkt ook aan de ‘separation of concerns’; de scheiding (in data) van semantische, linguïstische, logische, implementatie en technische belangen. Je werkt nauw samen met de Enterprise Data Architect en architecten van de verschillende domeinen. Dit betreft een PoC (Proof of Concept) met een go no-go moment naar 6 weken.

De Belastingdienst is een van de grootste gegevensverwerkende organisaties van Nederland. De manier waarop we onze data organiseren, is essentieel voor burgers en bedrijven in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het inkomensgegeven dat wij delen met veel verschillende partijen. Of de vooringevulde aangifte, die het belastingplichtigen makkelijker maakt om aangifte te doen. Wij willen ook kunnen inspelen op ontwikkelingen in de samenleving, zoals de toenemende internationalisering, het steeds flexibeler worden van het ondernemerschap en de opkomst van de digitale economie. We werken daarom aan een toekomstbestendige werkwijze van inwinnen, ontsluiten en beschikbaar stellen van gegevens, waardoor eenduidige en consistente interpretatie mogelijk is. Waardecreatie en risicobeheersing gaan daarbij hand in hand.

Functie-eisen

Eisen:
  • Ruime en aantoonbare ervaring in het operationaliseren van feiten- en logische modellen (5)
  • Ruime en aantoonbare ervaring in metadatamodelleren, modelleren van masterdata en integratie modelleren, met metadatagedreven en (5)
  • Ruime en aantoonbare ervaring in het uitontwerpen en realiseren van modeltransformaties (5)
  • Ruime en aantoonbare ervaring in informatie- en datamodelleren (5)
  • Ruime ervaring in technische modelleervormen die gekenmerkt worden door een anchor stijl; datavault, unified anchor, anchor modeling (5)

 

Wensen:
  • Bij voorkeur afgestudeerd in computer science met een data gerichte achtergrond, bijvoorbeeld Relational Data Model of Fact Based Modeling
  • ORM, FCO-IM

Competenties:
  • Organisatiesensitiviteit
  • Resultaatgerichtheid
  • Overtuigingskracht

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact