Datamanagement Consulent (2019-GBS-4280)

Rol Datamanagement Consulent (2019-GBS-4280)
Locatie Apeldoorn
Startdatum 2019-02-18 16:40:33
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-02-18
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Sjierien Ibrahim
Uiterste aanbiedingsdatum 22-02-2019
Deze vacature sluit over 3 dagen 00 uur 00 minuten

Vacature omschrijving

Je bent een inhoudelijke expert op het gebied van datamanagement, hebt een duidelijke visie en weet je te positioneren in je vakgebied. Je hebt uitgebreide kennis van de ontwikkelingen in data architectuur, datamanagement en datagovernance en weet die kennis over te brengen aan gesprekspartners van de business. Je brengt hun datastromen in beeld, analyseert en specificeert. Je schrijft hiervoor userstories en maakt procesontwerpen. Jouw ervaring zet je in voor het ontwikkelen van capabilities van het Belastingdienst Data Platform. Je vindt het belangrijk om helder en duidelijk te zijn en logisch en praktisch nadenken is jou niet vreemd: je komt snel tot de kern van de zaak. Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, en tegelijkertijd gaat samenwerken jou goed af: je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Het betreft een PoC (Proof of Concept) met een go of no go na 6 weken.

De Belastingdienst is een van de grootste gegevensverwerkende organisaties van Nederland. De manier waarop we onze data organiseren, is essentieel voor burgers en bedrijven in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het inkomensgegeven dat wij delen met veel verschillende partijen. Of de vooringevulde aangifte, die het belastingplichtigen makkelijker maakt om aangifte te doen. Wij willen ook kunnen inspelen op ontwikkelingen in de samenleving, zoals de toenemende internationalisering, het steeds flexibeler worden van het ondernemerschap en de opkomst van de digitale economie. We werken daarom aan een toekomstbestendige werkwijze van inwinnen, ontsluiten en beschikbaar stellen van gegevens, waardoor eenduidige en consistente interpretatie mogelijk is. Waardecreatie en risicobeheersing gaan daarbij hand in hand.

Functie-eisen

Eisen:
 • Ruime en aantoonbare ervaring van data architectuur en datamanagement frameworks (DQM, DAMA) (5)
 • Ruime en aantoonbare kennis van datamodellen zoals het datamanagment maturity (5)
 • Ruime en aantoonbare ervaring met metadatagedreven en modelgedreven ontwikkeling van dataverwerkingen (5)
 • Ruime en aantoonbare ervaring van Privacy by design en Privacy by default en weet deze te operationaliseren (2)

Wensen:
 • Opleiding in de richting informatiemanagement, informatica of bedrijfskunde
 • Kennis van teradata
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Ruime ervaring met data-projecten
 • Aantoonbare ervaring in een of meerdere grote gegevensverwerkende organisaties

Competenties:
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgericht
 • Organisatiesensitiviteit

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact